ECO Batterier

Varumärke

  Miljömärkningar

   Batterier – nödvändiga i varje hem och kontor
   Utbytbara batterier används i vardagen för att driva många vardagliga enheter, t.ex. klockor, radioapparater, TV-fjärrkontroller, kameror, elektriska rakapparater, miniräknare, ficklampor och många andra. Det är svårt att föreställa sig att ett hem eller kontor fungerar utan att använda batterier - vare sig det är engångsbatterier, utbytbara litiumbatterier eller alkaliska batterier osv. - eller återanvändbara batterier (uppladdningsbara batterier) som laddas upp i batteriladdare.

   Säkert du har haft en situation mer än en gång när batterierna i utrustningen du just använde plötsligt dödade och tvingade dig att sluta arbeta eller underhålla. När man försäkrar sig för sådana situationer, hemma eller på jobbet, är det värt att ha åtminstone en liten mängd engångsbatterier eller återanvändbara (uppladdningsbara) batterier med en laddare för dem.

   Batteriladdare – ett ekologiskt sätt att driva enheter
   Efter användning ska engångsbatterier kasseras på rätt sätt - kasta dem inte i en vanlig soptunna när du sorterar avfallet. Men om du använder många batteridrivna enheter och inte vill belasta miljön med för mycket skräp kan det vara ett bra alternativ att köpa en återanvändbar batteriladdare. Dessa batterier fungerar som uppladdningsbara batterier som du kan fylla på efter urladdning (med elladdaren).

   Att ladda batterier är inte bara bra för miljön och minskar deras förbrukning, det är också bra för din plånbok. Genom att använda batteriladdaren och ladda återanvändbara batterier kan du spara en betydande summa pengar som du skulle spendera på engångsbruk. Denna lösning är naturligtvis bäst för dem som ofta använder många enheter som drivs av batterier. Men om du använder batterier i genomsnitt - t.ex. då och då byter du ut dem i en väggklocka, fjärrkontroll eller väckarklocka - då kan du tycka att engångsbatterier är tillräckliga för dina behov.

   Litiumbatterier: de mest populära typerna av batterier
   När du köper ett batteri för dina enheter, ta hänsyn till att det finns många typer och storlekar av batterier på marknaden - se till att först kontrollera vilka som passar din enhet. Batterier kan delas upp efter typ av användning, storlek eller ämnen som används i dem. Till de mest populära hör:
   litiumbatterier och litium-manganbatterier,
   silverbatterier (med silveroxid),
   alkaliska batterier,
   zink-kolbatterier och andra.

   På förpackningen hittar du också information om huruvida batterierna kan laddas och (vid återanvändbara batterier) om de är förladdade. Om du väljer återanvändbara batterier måste du naturligtvis också köpa en batteriladdare. Vissa batterier kännetecknas också av en längre livslängd eller det att de kan återvinnas.

   I Staples onlinebutik hittar du batterier från välkända och respekterade varumärken, inklusive Energizer. Observera när du köper att olika typer av batterier har olika spänning - vanligtvis uttryckt i Volt (V). Den mest populära typen av batterier är så kallade “fingerbatterier”, dvs AA-batterier, vanligtvis med 1,5 V.

   Visa mer