MA63743.jpg
Specialmaterial

BREAKSPACE – Rätt utrymme för en paus

Utrymmet där vi arbetar formar oss och sätter på sätt och vis gränser för våra möjligheter att lyckas med det vi vill. Utrymmet vi valt att kalla BREAKSPACE har kraften att påverka våra energinivåer och vårt humör. Med rätt utformning kan ett sådant utrymme få oss att komma igång och känna oss motiverade – eller bara hjälpa oss att varva ner och ladda batterierna. Ett utrymme för en fikapaus, ett ställe att få ny energi.

Oavsett om du arbetar hemifrån eller i en lokal full med människor så behöver du ta en paus ibland. Vem är egentligen produktiv under åtta timmar i sträck? Bara en femtedel av de anställda, enligt en nyligen genomförd enkät från den brittiska webbplatsen VoucherHound. Resten är bara verkligt produktiva cirka tre timmar per dag, enligt enkäten.

Så det säger sig självt att en paus från arbetet faktiskt kan öka din produktivitet när du återgår till det. Och när du har ett ordentligt BREAKSPACE att varva ner i finns det något mer att se fram emot än det oändliga bläddrandet på din smartphone.

De bästa fikahörnorna gör det enkelt för anställda att varva ner, slappna av och förnya energin, vilket gör dem mer produktiva och kreativa när de återgår till arbetet. När ditt utrymme fungerar så fungerar allt. Så här kan vi på Staples hjälpa dig:

Behåll lugnet

Meditation

Oavsett vilken typ av SPACE du arbetar i är ett lugnt hörn eller en pausyta som uppmuntrar till en stunds meditation, reflektion och återhämtning ett måste. Med så många potentiella stressfaktorer man kan stöta på under arbetsdagen – från annalkande deadlines till oväntade samtal, möten eller förhinder – är det avgörande för alla arbetsplatser att ha en plats för lugn och ro.

Studier visar att meditation lugnar själen, rensar våra tankar och banar väg för nya idéer. Och forskning från en av världens främsta affärsskolor konstaterade att bara 15 minuters andningsövningar eller annan stressreducerande meditation kan leda till ”mer rationellt tänkande vid affärsbeslut”. Så oavsett om du arbetar hemma eller på ett kontor bör du se till att det finns ett BREAKSPACE där du och dina kollegor kan slappna av och ta en paus.

Se vad som är möjligt när din arbetsplats fungerar precis som du vill. - Läs mer

Ha kul

Colleagues enjoying in work break

Fritidsaktiviteter som läsning eller att spela tv-spel har också visat sig vara avkopplande och stimulerande, och uppmuntrar oss att tänka på nya sätt och göra nya kopplingar. Ett BREAKSPACE kan ha böcker eller varför inte spel som bidrar till samarbete och teamkänsla, allt för att bryta ned den dagliga stressen, oavsett var du arbetar.

De ledande arbetsplatsexperterna på WeWork vet att detta är sant. Soffbord på platser runt om i världen är försedda med spel såsom kinaschack och kortspel tillsammans med fantastiska samlingar med konstböcker och annat som hjälper de anställda att varva ned i några minuter och stimulera sin kreativa fantasi. Läsning är trots allt ett fantastiskt sätt att koppla av på. MindLab International vid University of Sussex fann att det minskar stress med otroliga 68 % – mer än att lyssna på musik (61 %) eller ta en promenad (42 %).

Stora bolag som Facebook och Google är kända för att erbjuda sina anställda tv-spel och andra distraktioner för att hålla sina hårt arbetande anställda fokuserade på lång sikt. Korta pauser med mobilspel har också visat sig vara ett bra sätt att få tillbaka vårt fokus, speciellt under eftermiddagen eller vid tillfällen när energin går ned.

Återhämtning är viktigt

Coworkers having coffee break..jpeg

Inget BREAKSPACE är komplett utan en enkel kopp kaffe inom räckhåll. Håll ditt fikahörn välfyllt med det allra bästa, tillsammans med koppar, snacks och andra förfriskningar som färsk frukt och proteinrika alternativ som ger dig och ditt team energi.

Men kaffe gör egentligen mer än att bara hålla oss vakna: en studie i Journal of Psychopharmacology visade att kaffedrickare hade en mer positiv uppfattning om sina medarbetare och var mer benägna att delta i gruppaktiviteter på jobbet. En riktigt trevlig bieffekt, om du frågar oss. Dessutom har det visat sig göra oss smartare, gladare och mer energiska. Så oavsett om det är en espresso, latte, te eller annan uppiggande dryck, bör du se till att det finns koffein i närheten som tänder gnistan igen.

Läs mer om hur du skapar ett välgörande BREAKSPACE och se Staples lösningar för fikahörn och lunchrum.