Hur du gör världen till ditt kontor
Specialmaterial

Hur du gör världen till ditt kontor

Då de flesta ställen nu har Wi-Fi och världen blir ”smartare” så innebär det också att du kan arbeta i princip ifrån var som helst. Du behöver dock rätt utrustning för att få jobbet gjort. Här är våra tips på hur du jobbar var som helst, när som helst.

Här är våra tips om hur man arbetar var som helst, när som helst.

En pålitlig laptop

När du jobbar externt kan en laptop med långvarigt batteri rädda dig från panikartade jakter efter vägguttag på fulla tåg och kaféer. Eller så kan du välja en ny Cloudbook. Den ger dig Google Chromebooks lätta vikt och mobilitet, Windows 10 och upp till 14 timmars batteritid.

Skriv ut på språng

Nu kan du skriva ut material från mobila enheter. Det finns massor av appar och lösningar som har utvecklats för att du ska kunna använda dig av de oändliga möjligheterna som trådlös teknik för med sig. Det finns till och med mobila skrivare, vilket kan vara användbart om du behöver skriva ut kvitton på språng.

Använd hörlurar med Bluetooth

Du behöver ett headset med Bluetooth om du måste prata medan du kör. Sitter du till exempel fast i trafiken och är sen till ett möte så är ett headset riktigt användbart. Det kan låta dig vara med på viktiga möten och svara på samtal, allt medan du är på språng.

På plattan

Surfplattor ger dig en omedelbar, medtagbar och imponerande plattform för att visa upp ditt arbete eller dina produkter inför kunder. Det finns massor av tillbehör till surfplattor, exempelvis ställ till tangentbord, så att du ska kunna få ut så mycket av den som möjligt.

Skaffa en bra smartphone

Smartphones har spelat en stor roll för det mobila kontoret, genom att ge dig tillgång till din inkorg och en helt ny värld av produktivitetsboostande appar medan du är på språng. Se bara till att inte glömma laddaren. En smartphone låter dig även hålla din kalender uppdaterad – vilket kan vara otroligt viktigt när du är på resande fot, och kanske är i Göteborg ena dagen och i Umeå den andra.

Lagra filer i molnet

Molnet är ett måste för ett rörligt kontor. Med appar som Google Drive, Dropbox och iCloud är dina dokument tillgängliga på vilken enhet som helst, så länge det finns Wi-Fi. Betala en mindre summa för att få tillgång till oerhörda mängder utrymme.

Gör det med en dongel

Du kan inte göra särskilt mycket om du inte är ansluten till Internet, och världen är ännu inte helt sömlös när det kommer till Wi-Fi. En dongel till din laptop eller surfplatta ger dig non-stoptillgång till Internet, så kom ihåg att ta med den om du till exempel ska ut till sjöss eller till sommarstugan.

Tack vare all ny banbrytande teknik för din arbetsplats, oavsett om den är inomhus eller utomhus, så har du världen – och kontoret – i din hand. Allt som behövs är rätt utrustning.