Hur mycket kan ditt företag spara på att byta typsnitt?
Specialmaterial

Hur mycket kan ditt företag spara på att byta typsnitt?

Även om vi är på god väg mot det papperslösa kontoret vill många av oss fortfarande skriva ut dokument och e-post. Men visste du att du bara genom att byta typsnitt på utskrifterna kan spara en betydande summa under året?

Här hittar du våra  nyheter, tips och tricks, plus 100kr rabatt! Här hittar du våra nyheter, tips och tricks, plus 100kr rabatt! Prenumerera

Så mycket kan ditt företag spara på att byta typsnitt

full-table

Typsnitt väger olika mycket, vilket kan påverka hur mycket bläck som används vid utskrift. En studie vid University of Wisconsin-Green Bay visar att de genom att byta typsnitt i e-post från Arial till det mer effektiva Century Gothic kunde spara 30 % på bläck. När bläckkostnaden ligger på 10 000 USD för några liter är det en otrolig besparing.

Vi har tittat på kostnaderna för att använda olika typsnitt för att visa hur mycket ditt företag skulle kunna spara genom att välja rätt.

SE-font-periodic-table-small-table-SE

Vår Periodiska Tabell visar den procentuella täckningen varje bläck ger på pappret och den genomsnittliga summan det kostar ditt företag per år. Vi har baserat det hela på ett företag som skriver ut 250 sidor i veckan och använder HP 124A Toner, som räcker till 2 500 sidor. Det standardiserade A4-pappret är baserat på Arial i storlek 11pt, vilket skulle kosta ditt företag 5 130,07 kr per år i genomsnitt.

SE-font-periodic-table-bar-chart-SE

I tabellen kan vi se att det finns några uppenbara sätt att spara på:

  • Genom att byta från Arial 11pt (5 130,07 kr) till Century Gothic 10pt (3 894,36 kr), skulle ditt företag kunna spara 1 235,71 kr per år.
  • Att välja Times Roman-typsnitt i storlek 11pt (3 996,19 kr) skulle kunna spara ditt företag strax över 1 380,85 kr per år jämfört med Tahoma (5 377,04 kr).
  • Om du planerar att bli mer miljövänlig och samtidigt vill skära ner på dina utskriftskostnader, skulle Ecofont kosta dig 3 917,05 kr – och du sparar 1 213,02 kr jämfört med Arial.

Du ska dock inte luras att tro att alla förändringar är av godo. Du kan spara pengar genom att byta till ett annat typsnitt, men det kan också kosta dig mer i slutänden om du väljer ett ineffektivt typsnitt. Till exempel kan valet av Franklin Gothic Medium i storlek 11pt som ditt standardtypsnitt betyda att du spenderar 5 686,71 kr per år på utskrifter, jämfört med 3 894,36 kr när du använder Century Gothic.

Spara det där lilla extra

Ditt företag kan också spara pengar på utskrifter genom att göra enkla saker som att stänga av skrivaren när den inte används. De flesta skrivare stängs av efter 30 minuters inaktivitet, vilket är ett EU-krav.

På samma sätt kan det vara värt att introducera en ”skriv bara ut om du måste”-regel och uppmana människor att ta bort den information de inte behöver för att spara in på bläckkostnader. Att använda sig av dubbelsidiga utskrifter är ett annat enkelt sätt att spara in på papperskostnader och samtidigt minska slöseriet.

Century Gothic är det mest effektiva valet för att spara på utskriftskostnader när det kommer till att skriva ut interna dokument. Istället kan du spara de dyrare typsnitten till officiella dokument och dokument riktade till kunder för att ge det där lilla extra.

För att ta del av vårt utbud av bläckpatroner och tonerkassetter från märken som Brother, Canon, HP, Epson med flera, klicka här.