Varför vi gillar att trycka på bubbelplast
Specialmaterial

Varför vi gillar att trycka på bubbelplast

 

Den egentligen är till för att skydda föremål som ska packas ner och skickas iväg. Men det är svårt att hitta någon som kan motstå att ta tag i ett ark bubbelplast och trycka sönder varje bubbla. Vare sig du gillar att trycka sönder varje bubbla, en efter en, och höra varje poppande smäll, eller hellre vrider hela arket för att skapa en symfoni av smällar, är bubbelplast lite som kattmynta för oss människor.  Men vad är det som gör det så beroendeframkallande att vi måste sitta där och trycka tills varje liten ficka är borta? Här är några anledningar till varför vi blir som galna när bubbelplasten kommer fram:

 

En fantastisk anti-stressteknik

Efter en lång och jobbig dag där inget verkar ha gått som det skulle är det viktigt att få ut frustrationen på ett bra sätt. Istället för att gå till gymmet eller svepa ett glas vin gillar många att mota bort ångesten med ett ark bubbelplast. Att krossa en luftficka är väldigt rogivande – i den grad att vetenskapsmän i Japan har skapat en elektronisk version för landets ”salary men” för att hjälpa dem att varva ner på jobbet!

 

Det ljuva ljudet

Det låter löjligt, men försök hitta någon som inte tycker om ljudet när en plastbubbla går sönder. Det är inte lätt. Det höga pipet som frigörs när din tumme trycker sönder bubblan är tillräckligt för att få fram både fnitter och ett leende från den värsta surpuppan.

 

Organiserat kaos

Själva anledningen till att du trycker på bubbelplast är för att ha sönder den, då den inte längre går att använda när luftbubblorna är borta. Det låter kanske lite läskigt, men människor tycker om att förgöra en så enkelt produkt, särskilt när du kan ha sönder ett stort antal bubblor i ett kör (beroende på din teknik). Det finns inget bättre än nöjet av att ha sönder något utan att det har några större konsekvenser.

 

Storleken har ingen betydelse

När det kommer till en del underhållningsformer är det gamla talesättet ”ju större, desto bättre” gällande, men med bubbelplast är det helt irrelevant. Vare sig du har ett A4-ark med små bubblor eller en hel rulle i industristorlek med bubblor som bildar kratrar när de spricker är bubblor i alla storlekar lika roliga att trycka på.

 

Urinstinkten

Att vårt behov av att trycka och klämma på luftbubblor har utvecklats under människans evolution är troligen den mest långsökta av teorierna kring bubbelplastberoende. Det sägs att behovet kommer från våra primatförfäder och att instinkten att trycka sönder luftbubblor kommer från att krossa insekter och sköta varandras hygien. Det låter som om någon har tänkt lite för länge på det här, eller hur?

 

Vilka anledningarna än må vara kan ingen motstå att trycka på bubbelplast. Men innan du går loss på ett ark bör du kolla att ingen har tänkt använda det för att packa!