shutterstock_710149072.jpg
Specialmaterial

WORKSPACE – Rätt utrymme för ditt arbete

Var vi arbetar är avgörande för vad vi kan åstadkomma, oavsett om platsen för arbetet är ett hemmakontor eller företagskontor. I båda fallen påverkar utrymmet där vi arbetar vår produktivitet och kreativa fantasi på ett avgörande sätt.

På Staples kallar vi det utrymmet för WORKSPACE. Vi vet att bättre utrymme leder till bättre arbete och att ett bättre så kallat WORKSPACE leder till att vi i högre grad känner oss lyckligare och nöjdare på jobbet. Hur då? När din arbetsdag innebär att du faktiskt kan lägga din tid på dina viktigaste uppgifter, istället för att ödsla tid på strulande skrivare, krånglande kaffemaskiner, torra whiteboardpennor, tomma förrådshyllor och smutsiga toaletter. När allt det där runt dig bara fungerar, det är då du kan göra allra bäst ifrån dig.

Som människor känner vi oss mest levande när vi skapar. Och att skapa en miljö som uppmuntrar detta är enklare än du kanske tror. De bästa arbetsplatserna har ett WORKSPACE där alla blir minimalt distraherade och maximalt motiverade, oavsett om du arbetar ensam eller i team på hundra medarbetare. En plats där man kan samarbeta och dela idéer på ett enkelt sätt. Hur just ditt bästa WORKSPACE ser ut kan variera eftersom alla jobbar lite olika. Men oavsett om du är mest produktiv vid ett eget skrivbord, ett arbetsbord som delas av andra eller på en skön soffa (eller kanske lite av varje)

finns vi här för att hjälpa dig att få ut det mesta möjliga av ditt WORKSPACE. Så här kan vi på Staples hjälpa dig och dina kollegor:

Ha det bekvämt

Male office worker reading papers at desk.jpeg

Utrymmen utvecklade för ditt sätt att arbeta inspirerar till nya idéer och får dig att upptäcka nya innovationer snabbare. Ergonomiska möbler, tillbehör och förbrukningsmaterial som är utformade för att passa våra kroppars behov och rörelser gör en enorm skillnad när du arbetar åtta timmar om dagen eller mer. Och att variera mellan sittande och stående arbete vid skrivbordet kan också bidra till att hålla blodet flödande genom våra kroppar och till hjärnan.

Att kanske byta utrymme och arbetsställning ibland och ta en paus för att få nya intryck är nyckeln till att hålla dig fokuserad och fräsch hela dagen. Några saker som sänker motivationen bland anställda är otillräcklig belysning, brist på eget arbetsutrymme och en plats där man kan få vara ifred en stund. Så pass mycket att en nyligen publicerad Gallup-rapport kom fram till att 42 % skulle byta jobb för att få mer ostördhet när det behövs och 33 % sa att de skulle byta jobb bara för att få en dörr att stänga om sig. Håll din personal nöjd genom att skapa ett WORKSPACE där människor kan flytta runt och variera sina arbetsförhållanden.

Se vad som är möjligt när din arbetsplats fungerar precis som du vill. - Läs mer

Bli motiverad

Office space. Design of office. 3D rendering.

Dagens kontor behöver vara mer än fyra väggar, traditionella block och en arkivbeständig kulspetspenna. Från att ha nödvändig utrustning till hands för att skriva ner en bra idé, till produkter och tjänster som gör att du kan dela den idén direkt med dina kollegor. Rätt WORKSPACE hjälper kreativiteten att flöda och gör att arbetet fungerar på bästa sätt.

Ett välfyllt lager av förbrukningsmaterial säkerställer att alla anställda har den utrustning de behöver för att sköta sitt jobb. Mappar, arkivskåp, pärmar och andra produkter som håller ordning och reda minskar förvirring och stress, så att du och dina kollegor kan prestera på topp. På hemmakontoret är det också viktigt att ha förråden välfyllda med allt du kan tänkas behöva.

Kom ihåg: Om det ska kännas riktigt personligt finns ingen ”one-size-fits-all-lösning” när det gäller den här typen av detaljer och design. Så varför inte be dina arbetskamrater om feedback? Ta reda på vad som inspirerar dig och dina medarbetare, så kommer ökad produktivitet och resultat på köpet!

Arbeta var som helst

Working at Home

Oavsett om din arbetsplats är baserad i hemmet eller på ett större kontor blir det allt vanligare att man inte längre arbetar från ett traditionellt skrivbord. Med en tillförlitlig internetuppkoppling och rätt teknik kan verkligen ”var som helst” vara ett WORKSPACE, från ett hörn av sovrummet till ett väntrum, flygplanssäte eller bara en skön fåtölj. Börja tänka utanför ramarna. På Staples gör bärbara datorer, webbkameror, anteckningsböcker och annat det möjligt att få en positiv och produktiv arbetsupplevelse – oavsett var du är eller vart du är på väg.

Förbli produktiv

Modern office working room interior with copy space

Förutom vår egen enorma viljestyrka och arbetsmoral visar studier att inslag av naturen och lite extra utsmyckningar räcker långt när det gäller att påverka produktiviteten. En London-baserad undersökning fann att kontorsarbetare som fått möjlighet att dekorera sitt utrymme med växter och personliga bilder var upp till 32 % mer produktiva överlag. Men det är växterna i synnerhet som verkar göra susen.

Ett årtionde av forskning från University of Exeter avslöjade att om man dekorerar med växter på kontoret kan det öka produktiviteten med otroliga 15 %. Kanske är det dags för lite grönt? Du bör överväga att lägga en liten del av budgeten på att dekorera ditt WORKSPACE, oavsett om det gäller en växt, en målning eller en färgglad accessoar till ditt skrivbord på jobbet eller hemmakontoret. Kreativiteten kommer att flöda.

Läs mer om betydelsen av ett personligt WORKSPACE och utforska Staples lösningar för att skapa ett utrymme som minimerar stressen och maximerar trivseln.