11 sätt att direkt dra ner på ditt företags utskriftskostnader
Köpguide

11 sätt att direkt dra ner på ditt företags utskriftskostnader

Vi lever i en digital värld där en hel del av vår kommunikation är papperslös – vilket är bra för både miljön och våra fickor. Det finns dock tillfällen då dokument måste skrivas ut. Utskriftspapper, bläckpatroner, toner och el har alla ett pris, så hur kan du dra ner utskriftskostnader där hemma eller på ditt kontor?

Här är våra 11 bästa tips.

1. Tänk efter innan du skriver ut

Det enklaste sättet att minska dina utskriftskostnader är att tänka till innan du trycker på utskriftsknappen. Fråga dig själv om du verkligen behöver skriva ut de där mailen eller om ditt arbetslag kan dela dokument som troligtvis kastas efter möten.

2. Dubbelt upp

Du kan direkt halvera dina utskriftskostnader genom att skriva ut dubbelsidigt.

3. Svartvitt syns

Om du inte behöver färg av en särskild anledning så kan du välja att skriva ut i svartvitt. Genom att ha svartvita utskrifter som standard så sparar du pengar som annars skulle ha gått till färgpatroner och toner.

4. Pappersgradering

Varför inte ha två olika typer av papper att välja på? Använd högkvalitetspapper för att skriva ut externa dokument och vanligt papper för internt bruk.

5. Använd utkast

Genom att ställa in din skrivare på utkast använder du automatiskt mindre bläck och toner. Det här är ett jättebra alternativ om du inte behöver särskilt hög kvalitet på dina utskrifter. Byt bara till fotokvalitet för externt bruk.

6. Framkalla foton hos ett proffs

Om du vill ha foton som konst på väggarna, skriv inte ut dem hemma eller på kontorsskrivaren. Använd istället Staples kopierings- och framkallningstjänst, som erbjuder fotoframkallning i storlekar från A5 till A0. Du får professionell kvalitet på bilderna och undviker höga bläckkostnader.

7. Skriv ut flera sidor på ett ark papper

Om du använder PowerPoint har du nog märkt att en hel del av ytan går till spillo när du skriver ut dina presentationer. Undvik detta genom att ha tre sidor på ett A4-ark.

8. Klara, färdiga, spara!

Uppmuntra alla inom arbetslaget som använder skrivaren till att minska kostnaderna genom att anordna en tävling. Den som skriver ut minst antal ark under en månad kan till exempel vinna något slags pris.

9. Uppgradera din skrivare

Även om du tror att du är ekonomisk genom att använda din gamla skrivare kan en ny modell hjälpa dig att spara långsiktigt. Äldre modeller använder både bläck och toner mindre effektivt än de flesta nya skrivarna.

10. Välj format och typsnitt noggrant

Att formatera dokument så att marginalerna är mindre sparar på mängden papper du använder. Att ändra typsnitt och textstorlek kan också hjälpa till, då vissa typsnitt använder mindre bläck än andra.

11. Använd förhandsvisning

Genom att klicka på förhandsvisning innan du klickar på utskriftsknappen kan du se hur hela dokumentet ser ut, hur många sidor som behöver skrivas ut och hur mycket utrymme i marginalerna som slösas. Här har du chansen att minska dokumentstorleken och dina utskriftskostnader innan du skriver ut materialet.

Genom att använda dig av alla (eller i alla fall några) av de här tipsen så märker du snabbt att det är enklare än du tror att minska på dina utskriftskostnader.