Guide till kuvertstorlekar
Köpguide

Guide till kuvertstorlekar

Har du någonsin försökt beställa kuvert men inte varit riktigt säker på vilken typ du behöver eller om din post kommer att få plats? Oavsett om du vill skicka ett enkelt brev eller posta ett klädesplagg kommer vår guide att hjälpa dig att avgöra vilket kuvert du behöver.

Vi har sammanfattat allt du behöver veta om kuvertstorlekar och vilka av dem du alltid bör ha på lager.

Hitta rätt kuvertstorlek för dig

" width=

C6-kuvertet är det minsta kuvertet på listan, vilket gör det till det ultimata valet när du ska skicka små prylar, USB-stickor eller minneskort och vill slippa skicka ett paket.

Kuvert i DL-storlek är en av de mest använda varianterna. Kuvertet rymmer ett A4-papper som vikts tre gånger på höjden och utgör standarden för företagsbrev på en till tre sidor. Om du ofta skickar post rekommenderar vi att du fyller på ditt lager av DL-kuvert.

Ett A4-papper vikt på mitten, det vill säga ett A5-papper, får precis plats i ett C5-kuvert. Den här typen av kuvert är att föredra framför DL-varianter när du ska posta något längre brev, eftersom ett papper som viks en gång kräver mindre plats än ett papper som viks tre gånger. Du kan också använda ett C5-kuvert för mindre anteckningsböcker, något större vykort eller fotografier.

Om du regelbundet postar större dokument kan ett B4-kuvert vara det perfekta valet för dig. Det är stort nog för att rymma ett A4-papper och finns dessutom med extra djup. Det betyder att du kan posta tjocka dokument, kontrakt eller små askar till ett billigare pris än med ett paket.

Ett C4-kuvert är designat för att rymma ett helt A4-papper. Eftersom det har den perfekta storleken för enkla dokument, certifikat och tidningar är det en väldigt vanlig typ av kuvert. Vi rekommenderar alla att ha ett lager av dessa på kontoret, för de dokument som inte går att vika ihop för att passa i ett DL-kuvert.

C3-kuvert är utformade för att rymma ett A3-papper och är den största kuvertstorleken som finns innan du behöver gå vidare till ett paket eller papptub. Vi rekommenderar dig att köpa ett sådant här kuvert i lite kraftigare papper eller kartong för att undvika att skada din post, som för dessa kuvert vanligtvis brukar bestå av posters och tillplattade klädesplagg.

Använd vår guide till kuvertstorlekar för att hitta rätt mått och identifiera vilket kuvert som är rätt för dina behov.