Bästa apparna och produkterna för ett produktivt kontor
Tips & Tricks

Bästa apparna och produkterna för ett produktivt kontor

Ett kontor med bristande organisation kan leda till en icke-produktiv arbetsstyrka. Genom att använda tekniken till din fördel kan du göra skillnad och hålla ditt kontor både effektivt och produktivt. Det enda du behöver göra är att ta del av denna introduktion till några enkla appar för struktur och tekniska prylar i företaget.

Här är de bästa apparna och produkterna för ett produktivt kontor

Här hittar du våra  nyheter, tips och tricks, plus 100kr rabatt! Här hittar du våra nyheter, tips och tricks, plus 100kr rabatt! Prenumerera

Teknikprylar att börja med

Du kan öka din produktivitet genom att investera i några få teknikprylar. De håller ordning, maximerar utrymmet och kan också bidra till ett grönare kontor.

Bärbara datorer – Att använda en laptop är smidigt och framförallt användbart. Du blir mer mobil och slipper skriva ut så många dokument. Du kan föra anteckningar under möten och spara dem på servern, vilket minskar pappersanvändningen.

Skanner – Använd en skanner för att kopiera papper till din dator och spara dem där direkt, istället för att belamra ditt skrivbord med papper.

Dokumentförstörare – En annan användbar produkt när det gäller att minska pappershögarna är dokumentförstöraren. Den gör det lättare att bli av med papper som inte längre är aktuella eller behöver förstöras för att de är sekretessbelagda.

Appar för ökad produktivitet

Det finns en app för i stort sett allt och när det kommer till planeringsappar finns det många att välja mellan. Produktivitetsappar kan förbättra dina processer, hjälpa till att hålla koll på projekt och har dessutom fördelen att de inte slösar på papper eller stökar ner ditt skrivbord.

OmniFocus – Den här användbara appen kan hjälpa dig att skilja ditt arbetsliv och privatliv åt genom kategorisering av uppgifterna du lägger in. Den är kompatibel med de flesta av Apples produkter och gör det möjligt för dig att se ditt arbete ur flera perspektiv, som hemmet, kontoret och personligt, så att du enkelt kan hålla dig uppdaterad. Du kan använda appen för att uppdatera scheman, följa upp mål och organisera prioriteringar.

Things 3 – Om du behöver ett planeringsverktyg för allt, från att planera din tid till att utnyttja dagen maximalt, är den uppdaterade Things 3 ett bra val. För dig som älskar produktivitet är den toppen, eftersom du kan hålla koll på kommande händelser och bocka av olika steg i ett projekt.

Business Calendar Pro – Om du ständigt förflyttar dig från ett möte till ett annat samtidigt som du försöker hålla alla andra bollar i luften kan Business Calendar Pro hjälpa dig att förbli organiserad och hantera ditt schema.

Få ordning på kontoret

Om du vill få ordning på kontoret och förbättra din organisation är det inte bara de bästa apparna för planering du behöver leta upp. Ägna lite tid åt att effektivisera det praktiska, så att du kan minska kaoset som ett stökigt kontor medför.

Brevkorgar – Om ditt skrivbord består av olika pappershögar eller viktiga fakturor kan det vara smart att använda sig av en brevkorg för ett enkelt ”att göra”/”klart”-system.

Dokumentskåp – Få ordning på alla dokument och håll dem lättillgängliga genom att förvara dem i ett dokumentskåp. Använd färgkodning för att skilja projekt och uppgifter åt.

Etikettskrivare ­– Om du använder många olika dokument eller mappar ofta kan det vara smart att investera i en etikettskrivare för att märka dem. Då blir det lättare att hitta och du kan märka såväl pärmar som mappar och hyllorna de ligger i.

Det finns flera sätt att få ordning på kontoret och öka produktiviteten. Genom att investera i några teknikprodukter, appar och förvarings- och arkiveringssystem av hög kvalitet kan du minska stöket och höja koncentrationen.