Varför det fortfarande är bra att ha en fysisk Anteckningsbok att anteckna i
Tips & Tricks

Varför det fortfarande är bra att ha en fysisk Anteckningsbok att anteckna i

Anteckningsbok, anteckningsblock eller, kalender – kalla den vad du vill, men tills för bara några år sedan hade vi alla en anteckningsbok som verktyg för att organisera våra liv. Tack vare teknikens framfart ser vi dock allt färre dagböcker på kontoret. Det är klart att man kan spara information i digitala kalendrar på ett helt annat sätt, men gör det dig verkligen mer organiserad?

Vi har tagit en titt på varför det är bra att skriva ner dina möten och deadlines i en pappersdagbok, och andra punkter där papper faktiskt är bättre än en skärm.

Anledningar till varför det är bra att ha en fysisk anteckningsbok

Det är personligt

När det kommer till anteckningar och möten så kan du skapa ett system som fungerar just för dig. Det är bara du som behöver kunna förstå den hastiga versionen av din handstil, och du kan fostra goda vanor med att föra anteckningar och hitta ett sätt som är unikt för dig.

Det är privat

En dagbok är personlig för dig och innehåller information som bara du behöver veta. Den oskrivna regeln att man inte tittar i andras dagböcker gäller fortfarande, så du kan vara säker på att den är privat såvida inte en nödsituation uppstår. Elektroniska dagböcker är å andra sidan ofta delbara, vilket kan vara fördelaktigt när du ska kalla till möte, men det ger dig noll privatliv.

Det är snabbt

Tack vare smartphones så kan digitala dagböcker tas med i fickformat. Om du är på språng så är det dock snabbare att bläddra bland sidorna i en anteckningsbok för att hitta en anteckning, än att låsa upp en smartphone, gå igenom alla dess alternativ och vänta på att sidan ska ladda klart innan du får tag på informationen.

Det är raderingssäkert

Vi har alla varit med om det: du litar på tekniken och helt plötsligt är viktiga inlägg i anteckningsboken borta. Med en anteckningsbok eller filofax finns allt kvar utan att kunna raderas med ett knapptryck. På det sättet är penna och papper mycket mer pålitligt än dess digitala motsvarighet.

Det reder ut dina tankar

Att skriva ner saker allt eftersom du kommer på dem är ett bra sätt att planera och organisera uppgifter. Nerskrivna tankekartor ger fördelar som digitala verktyg inte kan ge. Kreativitet kan komma när du skriver ner listor och klottrar på papper, och du kan till och med få ut ett par idéer från ditt undermedvetna när du experimenterar på papper.

Det känns bra

Många kan intyga att det är något optimistiskt och spännande att använda en anteckningsbok. Tomma, fräscha sidor som är redo för att fyllas med datum, idéer och viktiga anteckningar. Och de tankarna och känslorna finns dokumenterade för alltid, så att du kan ha dem som en referenspunkt i framtiden.

Huruvida du använder digital dagbok eller pappersdagbok är så klart upp till din egen personliga smak. Det finns fördelar med båda metoderna, och vare sig du föredrar att planera dina veckor på papperssidor eller i molnet så kommer olika rutiner att fungera för olika människor.